Pitik Kung Pao

Katrangan singkat:


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

Kung Pao Chicken minangka panganan tradisional sing misuwur sing misuwur ing omah lan luar negeri. Iki kalebu ing masakan Shandong, masakan Sichuan, lan masakan Guizhou, lan bahan baku lan cara sing beda. Asal-usul panganan iki ana gandhengane karo pitik sing diisi saos ing masakan Shandong, lan pitik pedhes ing masakan Guizhou. Banjur ditingkatake lan digawa maju dening Ding Baozhen, gubernur Shandong lan gubernur Sichuan Dinasti Qing, lan nggawe pitik-Gongbao pitik anyar. Wis diturunake nganti saiki, lan sajian iki uga diklasifikasikake minangka sajian pengadilan Beijing. Mengko, Kung Pao Chicken uga nyebar ing luar negeri.

Kung Pao Chicken dimasak nganggo pitik minangka bahan utama lan ditambah karo kacang, cabai lan bahan tambahan liyane. Abang nanging ora pedhes, pedhes nanging ora galak, rasa pedhes kuwat, daging sing alus lan garing. Amarga rasane pedhes, tenderness saka pitik lan garing saka kacang.

Ing wulan September 2018, iki diarani "masakan Cina" ing antarane sepuluh masakan klasik ing Guizhou lan sepuluh masakan klasik ing Sichuan.

Kung Pao Chicken ditandai kanthi legi ing pedhes lan rasa legi ing rasa legi. Lelembut pitik lan kerepe kacang, cangkeme pedhes lan renyah, abang nanging ora pedhes, pedhes nanging ora kuwat, lan daginge alus lan asri.
Sawise pitik kung pao diimpor, pucuk ilat rasane rada mati rasa lan pedhes, mula banjur legi kanggo rasa, lan bakal ana perasaan "asem lan asem" nalika mamah, pitik ing sangisore panas, paket pedhes, asem lan legi, Bawang bombay, kacang nggawe wong pengin mandheg.
Jeneng Ayam Kung Pao ing endi wae padha, nanging cara kasebut beda-beda:
Versi Kung Pao Chicken versi Sichuan nggunakake dhadha pitik. Amarga dhadhane pitik ora gampang dirasakake, pitik gampang lembut lan ora empuk. Sampeyan kudu ngalahake pitik nganggo piso sawetara kaping sadurunge ngukur rasane, utawa lebokake ing endhog putih, pitik iki bakal luwih alus lan alus. Ayam Kung Pao versi Sichuan kudu nggunakake kacang polong lan simpul cabai garing, lan rasane kudu lada pedhes. Festival cabai digoreng lan wangi, nyoroti rasane pedhes.
Versi masakan Shandong saka Kung Pao Chicken nggunakake luwih akeh pupu pitik. Kanggo luwih nyorot rasa pitik Kung Pao, masakan Shandong uga nambah tunas pring utawa tapal kuda sing diced. Praktek Ayam Kung Pao kira-kira padha karo masakan Sichuan, nanging luwih digatekake kanggo tumis, kanggo njaga kesegaran pitik.
Versi Kung Pao Chicken versi Guizhou nggunakake Caba Chili, sing beda karo versi Sichuan lan Shandong. Versi Kung Pao Chicken versi Guizhou asin lan pedhes, sing rada legi lan ora nguntungke. Elingi tembung "kecut". Panas lan ora nguntungke minangka salah sawijining pratandha penting sing mbedakake masakan Guizhou lan masakan Sichuan.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Produk sing gegandhengan