Ayam Pedhes Chongqing

Katrangan singkat:


Detail Produk

FAQ

Tag Produk

Ayam pedhes minangka sajian klasik Sichuan. Umume, digawe nganggo daging pitik minangka bahan utama, ditambah bawang, cabai garing, mrico, uyah, mrico, glutamat monosodium lan bahan liyane. Sanajan panganan sing padha, digawe saka macem-macem papan.
Ayam pedhes duwe ciri khas amarga macem-macem cara produksi ing macem-macem panggonan, lan ditresnani wong ing endi wae. Piring iki nduweni warna minyak coklat abang sing padhang lan rasa pedhes sing kuat.
Bisa dipangan dening masarakat umume, lan luwih cocog kanggo wong tuwa, sing lara lan lara.
1. Wong sing adhem lan demam, kobongan internal sing dhuwur, dahak lan lembab, obesitas, wong sing ngalami bisul pyrogenik, tekanan darah tinggi, lipid getih dhuwur, cholecystitis, lan cholelithiasis ora kena dipangan;
2. Ayam ora cocog kanggo wong sing asipat anget, nulungi geni, sing duwe hiperaktif, erosi oral, bisul kulit, lan konstipasi;
3. Pasien arteriosclerosis, penyakit jantung koroner lan hyperlipidemia kudu ngombe sup pitik; wong sing adhem diiringi sakit sirah, lemes, lan demam aja nganti mangan sup ayam lan pitik.
Ayam duwe kandhutan protein sing luwih dhuwur lan isi lemak sing luwih murah. Kajaba iku, protein pitik sugih ing kabeh asam amino esensial, lan isine meh padha karo profil asam amino ing endhog lan susu, mula dadi sumber protein berkualitas tinggi. Saben 100 gram pitik tanpa kulit ngemot 24 gram protein lan 0,7 gram lipid. Iki minangka panganan protein sing meh ora lemak. Ayam uga minangka sumber fosfor, zat besi, tembaga lan seng sing akeh, lan sugih karo vitamin B12, vitamin B6, vitamin A, vitamin D, vitamin K, lan liya-liyane Ayam ngemot asam lemak-asam oleat liyane (asam lemak tak jenuh tunggal) lan asam linoleat (asam lemak tak jenuh jenuh), sing bisa nyuda kolesterol lipoprotein kerapatan rendah, sing mbebayani tumrap kesehatan manungsa.
Kandhungan protein pitik cukup dhuwur, lan gampang diserep lan digunakake dening awak manungsa, sing nduweni fungsi kanggo nambah kekuatan fisik lan nguatake awak.


  • Sedurunge:
  • Sabanjure:

  • Produk sing gegandhengan