Pengetahuan babagan Kesehatan lan Kesehatan Sing Kudu Dikenal Industri Manufaktur Panganan

Ing industri panganan, kalebu pabrik panganan daging, pabrik susu, pabrik buah lan minuman, pangolahan buah lan sayuran, pangolahan kalengan, pastry, pabrik bir lan proses produksi panganan liyane sing gegandhengan, reresik lan reresik peralatan pangolahan lan pipa, kontainer, jalur perakitan , tabel operasi lan liya-liyane penting banget. Minangka langkah penting ing operasi saben perusahaan pangolahan lan produksi panganan saben dina kanggo ngresiki endapan ing permukaan obyek kanthi langsung ing kontak karo panganan, kayata lemak, protein, mineral, skala, slag, lsp.

Ing proses pamrosesan, kabeh permukaan kontak panganan kudu diresiki lan diinfeksi nganggo pembersih lan desinfektan efektif, kayata peralatan pangolahan, meja lan alat, sandhangan kerja, topi lan sarung tangan personel pamroses; produk bisa dihubungi mung yen wis ketemu indikator kebersihan sing relevan.

Tanggung jawab
1. Lokakarya produksi tanggung jawab kanggo reresik lan desinfeksi permukaan kontak panganan;
2. Departemen teknologi tanggung jawab kanggo ngawasi lan mriksa kahanan higienis ing permukaan kontak panganan;
3. Departemen sing tanggung jawab tanggung jawab nyusun lan ngetrapake langkah-langkah korektif lan korektif.
4. Kontrol reresik ing permukaan kontak panganan peralatan, meja, alat lan peralatan

Kondisi kebersihan

1. Lumahing kontak panganan, meja, alat lan peralatan digawe saka bahan tahan karat sing ora beracun utawa bahan pvc kelas panganan kanthi tahan karat, tahan panas, ora ana karat, permukaan sing alus lan gampang diresiki;
2. Peralatan, meja lan alat digawe kanthi gaweyan sing apik, tanpa cacat kayata las kasar, depresi lan fraktur;
3. Instalasi peralatan lan mejo kudu adoh saka tembok;
4. Piranti, meja lan piranti wis kondhang;
5. Ora bakal ana residu disinfektan ing permukaan kontak panganan peralatan, meja lan alat;
6. Patogen residual ing permukaan kontak panganan, peralatan, tabel lan alat sing cocog karo persyaratan indikator kesehatan;

Pancegahan kesehatan

1. Priksa manawa permukaan kontak panganan kayata peralatan, meja lan alat digawe saka bahan sing cocog karo kahanan sanitasi, lan memenuhi persyaratan produksi, instalasi, perawatan lan perawatan sanitasi sing gampang.
2. Gunakake disinfektan sing nyukupi sarat reresik lan disinfeksi. Proses reresik lan desinfeksi ngetutake prinsip wiwit saka area sing resik nganti area sing ora resik, saka ndhuwur nganti ngisor, saka njero tekan njaba, lan hindari polusi sing disebabake amarga percikan maneh.

Reresik lan disinfeksi meja
1. Ngresiki lan disinfeksi meja sawise produksi shift;
2. Gunakake sikat lan sapu kanggo ngresiki residu lan rereget ing permukaan meja;
3. Cuci ing ndhuwur meja kanthi banyu sing resik kanggo mbusak partikel cilik sing ditinggalake sawise diresiki;
4. Resiki lumahing meja nganggo deterjen;
5. Wisuh lan resiki lumahing banyu;
6. Disinfektan sing diidini digunakake kanggo nyemprot lan ngrusak permukaan meja kanggo mateni lan mbusak mikroorganisme patogen ing permukaan meja;
7. Ngilangke mejo nganggo andhuk sing wis dicuci nganggo banyu nganti 2-3 kali kanggo ngilangi residu sing disinfektan.


Wektu kiriman: Sep-20-2020