Cara Ngolah Daging Kanthi Ilmiah Ing Kulawarga

Panganan sing ora ilmiah bisa uga ngemot bakteri, virus, parasit, racun lan polusi kimia lan fisik sing mbebayani. Yen dibandhingake karo woh-wohan lan sayuran, daging mentah luwih cenderung nggawa parasit lan bakteri, utamane kanggo nggawa penyakit zoonosis lan parasit. Mula, kajaba milih panganan sing aman, pangolahan ilmiah lan panyimpenan panganan uga penting banget.

Mula, reporter kita ngewawancarai para ahli sing relevan saka Kantor Keamanan Panganan Hainan lan njaluk menehi saran babagan proses ilmiah lan panyimpenan panganan daging ing kulawarga.

Ing kulawarga modern, lemari es umume digunakake kanggo nyimpen daging, nanging akeh mikroorganisme bisa urip kanthi suhu sithik, mula wektu panyimpenan ora kudu suwe. Umume, daging ternak bisa dijaga 10-20 dina - 1 ℃ - 1 ℃; bisa disimpen kanthi suwe ing - 10 ℃ - 18 ℃, umume 1-2 wulan. Para ahli negesake manawa milih produk daging, populasi kulawarga kudu dipikirake. Aja tuku akeh daging sekaligus, cara paling apik yaiku tuku daging sing cukup kanggo nyukupi kebutuhan saben kulawarga saben dina.

Sawise panganan daging dituku lan ora bisa dipangan sekaligus, daging seger bisa dipérang dadi pirang-pirang bagean miturut jumlah konsumsi saben panganan kulawarga, dilebokake ing tas sing isih seger, lan disimpen ing mesin pembeku kamar, lan njupuk saben bagean sekaligus kanggo dikonsumsi. Iki bisa nyingkirake mbukak lawang kulkas kanthi bola-bali lan daging sing beku lan beku terus-terusan, lan nyuda risiko daging busuk

Daging apa wae, yaiku daging ternak utawa produk akuatik, kudu diproses kanthi rapi. Amarga umume produk daging ing pasar minangka produk saka peternakan pabrik, mula ora mung ngolah daging nganti pitung utawa wolu diwasa amarga kepenginan sing enak lan enak. Contone, nalika mangan panci panas, supaya daging tetep seger lan lembut, akeh wong sing nyelehake daging sapi lan daging sapi ing pot kanggo mbilas lan mangan, sing dudu kebiasaan sing apik.

Perlu dielingake yen daging kanthi ambu ora enak utawa rusak, ora bisa digawe panas kanggo dipangan, kudu dibuwang. Amarga sawetara bakteri tahan suhu dhuwur, racun-racun sing digawe ora bisa dipateni kanthi dadi panas.

Produk daging acar kudu digawe panas paling ora setengah jam sadurunge dipangan. Iki amarga sawetara bakteri, kayata Salmonella, bisa urip nganti pirang-pirang wulan ing daging sing ngemot uyah 10-15%, sing mung bisa dipateni kanthi nggodhok nganti 30 menit.


Wektu kiriman: Sep-20-2020